Night of The Hunter (1955)


Ноќта на ловецот

Еден психопат се претставува како овчар за да дојде до пленот од една кражба што го скриле децата на неговиот бивш другар од ќелијата. Единствен филм режиран од големиот Чарлс Лотон, збогатен со присуството на "страшниот" Роберт Мичам, кој со стап во раката прогонува две невини деца. "Ноќта на ловецот" е прекрасно снимено ремек-дело во кое има поезија, моќ и свирепост како во големите сказни.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

0 comments: