The Cramps - Flamejob (1994)01. Mean Machine
02. Ultra Twist
03. Let's Get Fucked Up
04. Nest of the Cuckoo Bird
05. I'm Customized
06. Sado County Auto Show
07. Naked Girl Falling Down the Stairs
08. How Come You Do Me?
09. Inside Out and Upside Down (With You)
10. Trapped Love
11. Swing the Big Eyed Rabbit
12. Strange Love
13. Blues Blues Blues
14. Sinners
15. Route 66 (Get Your Kicks On)


pass: PunchDrunk

size: 42726 kb
format: mp3
genre: punk
date: 1994

A Clockwork Orange"Пеколен Портокал"

Во 1971 година Стенли Кјубрик повторно се определи за книжевна подлога за своето ново дело (покрај Артур Милер-овата 2001:Вселенска Одисеја), и овој пат ја најде во не толку познатиот роман на англискиот писател Ентони Барџис - Пеколен Портокал. Станува збор за антиутописки филм што не лежи на односот на беспомошната единка и тоталитарниот режим. Не, работите во Пеколниот Портокал се малку подлабоки. Филмот е приказна за човековото општество, кое безнадежно се обидува да му се спротистави на инхерентното, интрисично, неискоренливо зло врз кое лежи човековата душа. Следејќи ја основната замисла на Барџис, Кјубрик гради сјајна филмска претстава за невозможноста на вештачко искоренување на злото врз индивидуите. Филмот зборува за садистички злиот тинејџер Алекс (кого извонредно го глуми Малколм Мекдауел), кој е нужен продукт на едно крајно оттуѓено уредување на човековата заедница. Алексовото уживање во оргијастичкото насилство се поттикнува под влијание на најубавите тактови на класичната музика парадокс на крајната алиенираност и изобличеност на сите човекови естетски и морални мерила. Во моментот кога главниот лик ја преминува и последната граница, кога ќе изврши убиство со голема фалусна скулптура, тој паѓа во рацете на полицијата. Наеднаш филмот ја менува перспективата и Алекс се претвора во лабараториско глувче на власта. Тој е подложен на посебна постапка, која би требало кај него да создаде условен рефлекс против злото. Но на тој начин Алекс е уништен само како индивидуал, а злото во него воопшто не е уништено, туку само е поттиснато и заробено. На крајот на филмот, како последица на еден несреќен случај, условниот рефлекс е уништен и злото бесприговорно триумфира. Поентата на филмот воопшто не е да го опише човекот како некаков вид демонско суштество во кое нема ни трошка добро. Сепак, механизмот на основната заштита против непријателската средина, тоа што човекот го бранело и чувало како единка и група, е токму агесивноста, која е во самата негова суштина. Кога не би постоела таа вечна митска борба ние не би биле човекови битија, туку биолошки роботи. Проблемот е во тоа што, под дејство на отуѓеното општество, агресивноста се претвора во зло, беспредметно уживање во насилството.

Info:
http://www.imdb.com/title/tt0066921/


Download:
http://rapidshare.com/files/42269895/clockorangeezportabledl.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/42277993/clockorangeezportabledl.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/42283615/clockorangeezportabledl.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/42429082/clockorangeezportabledl.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/42432263/clockorangeezportabledl.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/42435645/clockorangeezportabledl.net.part6.rar
http://rapidshare.com/files/42441557/clockorangeezportabledl.net.part7.rar

Password:wonton

The Cramps - Live @ Napa State Mental Hospital (1978)

Live @ Napa State Mental Hospital 1978

Video: DivX 5 720x528 29.97fps
Audio: MPEG Audio Layer 348000Hz stereo 128Kbps
Size: 211 MB