Blue Velvet (1986)


Син Сомот

Откако ќе најде човечко уво, Џефри Бомонт поведува истрага која ќе го одведе во срцето на една киднаперска афера. Тешко е да се одбере најкултниот од филмовите на Дејвид Линч - синеаст пар екеселанс! Да кажеме дека "Синиот Сомот" ја има преденоста истовремено да биде и многу личен филм (во кој необичното произлегува од секојдневното) и многу достапен за публиката. Покрај тоа оваа урбана и рокенрол "Алиса во земјата на чудата" го одбележа и враќањето на Денис Хопер, во улога на садомазохистички sniffer на кислород :)
1 2 3 4 5 6 7 8

0 comments: